Hur du motiverar dig själv till att jobba och vara produktiv

Du visar för närvarande Hur du motiverar dig själv till att jobba och vara produktiv

Här är några av dem bästa tipsen på hur du motiverar dig själv till att jobba och vara produktiv!

Relaterat: What makes a person inspiring? Characteristics

Motivation är ett så intressant ämne. Ibland har vi hur mycket motivation som helst och det känns som att inget kan stoppa oss; och ibland kan vi inte få oss själva att göra något som vi egentligen vill. Men det finns metoder du kan använda dig av för att få dig själv motiverad till att vilja jobba och göra produktiva saker. Här är några av dem.

Obs! Jag tror mycket på att en människa gör sitt bästa jobb när den får arbeta med något som den är passionerad över, njuter av att göra, eller som den själv aktivt vill bidra med till världen. Så det är min utgångspunkt för den här artikeln.

Metoder: För att Motivera dig till att jobba och vara produktiv

Del 1: Ultimata syftet

Först måste du veta vad ditt mål är; vad syftet är. Vad är din vision? Din dröm? Vad vill du egentligen? För att ta reda på svaret på dem här frågorna måste du våga tillåta dig själv att dagdrömma. Svara på frågor såsom:

  • Hur ser ditt absolut ideala liv ut? Om du hade alla pengar, tid, och möjligheter i världen. Hur hade du levt och hur hade ditt liv sett ut?
  • Vad är den bästa konsekvensen som kan ske från det jobb och produktivitet du utför? Det kan vara resultat kring hälsa, utseende, ekonomi, och socialt
  • Hur ser ditt absoluta bästa jag/ideala jag ut? Vad gör den personen? Är ditt absolut bästa jag någon som jobbar aktivt med det du vill åstadkomma och är produktiv varje dag mot dina mål och drömmar?

När du väl har ett svar eller vision, så skriv ner det, spara det, memorera det, kom ihåg det. Och påminn dig själv om det varenda gång du behöver motivation.

Ett tips är att sätta mål och drömmar som är så stora och fantastiska att dem nästan känns orealistiska. Det är sådana drömmar som ger dig en kick, som får dig exalterad; och det är den känslan som ger dig motivation till att göra jobbiga saker som leder till fantastiska saker.

Relaterat: Why Set Unrealistic Goals For Fun? Dreamlining

Del 2: Inspiration

När du vet varför du ska ta en handling, och vet hur du får dig själv exalterad över din vision, så kan du boosta på med att göra dig själv inspirerad.

Här är några av dem effektivaste sätten att bli inspirerad på

  • Påminn dig själv om historier om andra som fått resultat av sitt arbete som du också vill ha (rikedom, beröm, positiva samhällsförändringar, som lever drömliv)
  • Inspirera dig själv visuellt. Kolla på bilder i böcker eller på internet som inspirerar dig. Eller skapa egna visionboards och collage på ditt drömliv och låt visionen om drömlivet sporra dig.
  • Tänk på belöningen du får av att jobba och vara produktiv (som att dingla en morot framför sig; locka dig själv!)

Del 3: Disciplin, vanor och rutiner

Nu krävs det att du tar handling. Det är lättare att ta handling när du är motiverad och inspirerad, men du måste fortfarande ha tillräckligt mycket självkontroll och självdisciplin för att faktiskt få dig själv att utföra handlingen.

Det lättaste sättet är bokstavligen att: Just do it! (Som Nikes catchphrase).

Mitt allra bästa tips är att bara börja. Gå inte in med tanken att du ska eller måste bli klar eller utföra något stort. Ditt enda mål är att du ska ha börjat. Det handlar om det allra första lilla steget som att:

  • Läs första ordet i kapitlet
  • Skriv första ordet i dokumentet
  • Tryck play på videon

När du väl har börjat, så kommer det rulla på. Det är mycket svårare att börja än att fortsätta.

Vanor och rutiner

På sikt, om du vill bli en person som kontinuerligt över lång tid utför en viss handling om och om igen, så är bästa sättet att bygga rutiner och vanor. När du väl har något som en rutin, som att till exempel borsta tänderna, så kommer det inte vara svårt att fortsätta utföra den handlingen om och om igen.

Det är början som är svårast, så det är oftast mellan dem första 22 dagarna upp till tre månaderna som är kämpigast. När du väl passerat den perioden och utfört din nya rutin/vana varje dag eller regelbundet, så kommer det ha blivit en normal del av din vardag och liv. Och då kommer det vara mycket lättare att fortsätta få dig själv att jobba och vara produktiv på det sätt du önskar.

Relaterat: Atomic Habits (James Clear) – Framgång genom små vardagliga rutiner

Glöm inte: Vila och ha Kul också!

Självklart är det viktigt att också ha stunder av vila och att ha roligt i livet! Annars kan vi gå in i väggen, bli utbrända, och helt enkelt inte klara mer. Det är ohållbart att springa runt i cyklar av att bli utbränd, och sen helt inaktiv; för att sedan jobba så mycket att man blir utbränd igen. Om något så är det åtminstone ohälsosamt.

Så, när du väl har gjort något, ge dig själv en klapp på axeln och tillåt dig själv att spendera minst lika mycket energi på att ha kul! Sen är det nog lätt att börja tycka att det är kul att jobba och vara produktiv om man gör något som man verkligen vill göra och skapa. Men jag tror att alla kan lida av risken att slita ut sig på det som man till och med älskar; om man får för mycket av det. Dessutom! Oftast om man lever livet på ett tillfredsställande och balanserat sätt så har man också mer energi och förmåga att jobba ännu bättre när man väl vill det. Så, win-win!

Lycka till!

Lämna ett svar