Det kommer bli bättre

You are currently viewing Det kommer bli bättre

När man är i en mörk plats mentalt så kan de lätt kännas som att det alltid kommer fortsätta kännas så. Men så är det inte. Det kommer bli bättre. Det är viktigt att komma ihåg det.

Relaterat: Take a Moment for Gratitude Every Day

Jag minns för två år sedan när jag mådde sämre än vad jag någonsin mått innan. Och det gick vecka efter vecka, månad efter månad. Jag kände att jag gjorde allt jag kunde för att må bättre men mitt mående bara fortsatte neråt. Då, under den perioden, när det var som värst, så minns jag att jag trodde att det aldrig skulle bli bättre igen. Jag hade nog till och med glömt bort hur det kändes när det var bra.

Men så blev det bätrre. Lite i taget. Ibland så långsamt att jag inte märkte att det blev bättre. Men jag gick från att vara fast i en mörk nedåtgående spiral, till att börja stampa på samma ställe i ett grumligt vattnet, till att långsamt börja andas små nypor frisk luft igen. Tills jag en dag då jag insåg att jag andades fritt. Jag andades friskt och djupt igen. Jag blev glad av att vakna på morgonen.

Jag började uppskatta solstrålarna på väggen, färgen på löven, fåglarna som flög över mig på himlen. Jag började njuta av första koppen kaffe på morgonen, att röra på min kropp, höja pulsen, och träna. Att äta en god middag med nära och kära, att njuta av smaken av en vindruva.

Så, nu vet jag, att det kommer bli bättre. Och om jag av någon otur hamnar i en sådan mörk plats igen, så kommer jag säga till mig själv: Det kommer bli bättre. Det kommer bli bättre. Det kommer bli bättre.

Och det säger jag till alla som nu är där jag var då; att det kommer bli bättre. Håll ut, blicka framåt, och slappna av.

Det har hjälpt mig konstigt mycket att bara slappna av. Att sluta kämpa så mycket hela tiden. Bara ge efter, “go with the flow”, och acceptera det som är. Livet är som det är. Jag kan lika gärna bara släppa taget om allting och slappna av, sluta kämpa, tillåta mig själv att känna mig lätt.

Även nu i efterhand, när jag stöter på något som känns jobbigt, så påminner jag mig själv om att slappna av. Att acceptera det. Släppa det. Kämpa inte emot något som är. För det är som det är. Och livet blir så mycket lättare och stressfriare av att bara släppa taget. 

Jag övar till och med på att släppa taget om det jag just nu redan har. För man kan ha något, utan att behöva äga det eller hålla i det hårt. Man kan ha något utan att behöva ha det. Det gäller vänner, partners, ägodelar, saker man uppskattar. Det gör livet så mycket lättare.

Lämna ett svar