Atomic Habits – Hur dina dagliga vanor leder till framgång
Sammanfattning av Atomic Habits

Atomic Habits – Hur dina dagliga vanor leder till framgång

Undrar du vad nyckeln till framgång är? Enligt James Clear som skrivit boken ”Atomic Habits”, så ligger allt i dina dagliga vanor.

Den här artikeln innehåller en affiliate länk, men alla åsikter är mina egna.

Kortfattad sammanfattning

En person som lyckas, och en person som misslyckas kan ha exakt samma mål, men det som avgör skillnaden mellan dem är vilka vanor dem lever med. Stora förändringar händer inte av en sporadisk handling, utan av konsistens i handlingar över tid. – Det är den centrala lärdomen i boken ”Atomic Habits”.

Boken lär ut att att ett mål är bra att ha för att veta vilken riktning man ska gå mot, men det viktigaste är att bygga sig små vanor (atomic habits), som man utför konsekvent.

Det är utförandet av dem små vanorna som leder till att man lyckas med sitt mål i slutändan. Det är också viktigt att alltid utmana sig själv, genom att se till att sina vanor alltid blir svårare och svårare i takt med att man blir bättre på det man gör.

Du kan köpa boken här >>

Exempel på hur jag kan tillämpa det här i mitt eget liv

  1. Jag ett mål att i framtiden kunna leva på min blogg.
  2. Att jag har det målet och tänker på det ofta kommer inte i sig göra att jag lyckas nå det.
  3. Istället måste jag varje dag bygga mig vanor som tar mig mot målet.
  • Exempel på vana: Skriv ett blogginlägg varje dag.
  • Exempel på vana #2: Marknadsför ett blogginlägg varje dag.

Idén är då att jag över tid, om jag skriver ett inlägg varje dag och marknadsför ett inlägg varje dag, kommer lyckas bygga upp min blogg så pass mycket att jag kommer kunna leva på det.

James menar att man kan göra det här i alla områden i sitt liv. Det kan vara mål om karriär, utbildning, att bygga relationer, att bli mer vältränad osv.

Mina tankar om boken

Jag tycker att det är superbra tips på hur man kan göra för att på sikt lyckas med sina mål. Det är antagligen ingen okänd tanke för dem flesta, men kanske inte något som man explicit har börjat göra än med sitt liv. Men, jag tror på det han skriver, att om man varje dag jobbar mot det man vill, så kommer man över tid lyckas. Jag tänkte börja göra ett litet experiment med det här. Jag ska börja skriva minst ett blogginlägg per dag från och med nu. Kanske blir det en väldigt postitiv uppföljning på det här inlägget om ett år…

Fler artiklar om böcker

Wendy Zhou

UX/UI designer. Skriver om sidoprojekt, design, teknik, privatekonomi och cyberpunk. Kontakt: wendyzhou.design@gmail.com

Lämna ett svar