Atomic Habits (James Clear) – Framgång genom små vardagliga rutiner

Du visar för närvarande Atomic Habits (James Clear) – Framgång genom små vardagliga rutiner
Sammanfattning av Atomic Habits
  • Inläggskategori:Böcker

Boken ”Atomic Habits” av James Clear handlar om hur det är dem små vardagliga rutinerna och vanorna som är receptet till framgång och produktivitet. Dessutom menar James att även alla stora mål bör brytas ner till mindre mål för bästa resultat och process. Det här är en recension av boken och vad jag tycker var dem viktigaste lärdomarna från den.

Den här artikeln innehåller en affiliate länk, men alla åsikter är mina egna.

Du kan köpa boken här >>

Det är en av mina favoritböcker, och absolut en av dem bästa böckerna inom produktivitet och att skapa sig bra vanor. Jag har läst den minst 3 gånger vid det här laget och är definitivt en bok jag rekommenderar andra att köpa.

Relaterat: How to Use the 2-Minute Rule to Create Habits Easily

sammanfattning

En person som lyckas, och en person som misslyckas kan ha exakt samma mål, men det som avgör skillnaden mellan dem är vilka vanor dem lever med. Stora förändringar händer inte av en sporadisk handling, utan av konsistens i handlingar över tid. – Det är den centrala lärdomen i boken ”Atomic Habits”.

Boken lär ut att att ett mål är bra att ha för att veta vilken riktning man ska gå mot, men det viktigaste är att bygga sig små vanor (atomic habits), som man utför konsekvent. Det är också lättare att utföra små handlingar kontinuerligt än att tänka sig att man måste tackla och klara av ett stort mål direkt.

Det är utförandet av dem små vanorna som leder till att man lyckas med sitt mål i slutändan. Det är också viktigt att alltid utmana sig själv, genom att se till att sina vanor alltid blir svårare och svårare i takt med att man blir bättre på det man gör.

Tillämpning i mitt egna liv

När jag läser såna här böcker försöker jag alltid även applicera lärdomarna i mitt egna liv. Så från boken Atomic Habits av James Clear, så tänker jag applicera hans tips på den här bloggen.

Jag har ju ett mål att kunna försörja mig på min blogg. Men att jag har det målet i säg och tänker på det kommer inte per automatik gör att jag når det. Dessutom är det ett så stort mål att jag inte kommer kunna göra allt jobb som krävs på en vecka, månad, eller kanske ens ett år. Så istället för att bara tänka på slutmålet, som dessutom kan verka omöjligt, så ska jag istället bestämma mig för Atomic Habits (små vanor) som ska ta mig närmare målet.

  • Exempel på en vana: Skriv ett blogginlägg per dag.
  • Exempel på en annan vana: Marknadsför/promote:a ett blogginlägg varje dag.

Idén är då att jag över tid, om jag skriver ett inlägg varje dag och marknadsför ett inlägg varje dag, kommer lyckas bygga upp min blogg så pass mycket att jag kommer kunna leva på det i framtiden. Och vanorna är så pass små att det inte känns överväldigande för mig. Över tid kommer jag även ha utfört vanan så pass många gånger att det blivit ett default-beteende för mig, såsom att borsta tänderna eller att ta min dagliga 30-min promenad.

James menar att man kan göra det här i alla områden i sitt liv. Det kan vara mål om karriär, utbildning, att bygga relationer, att bli mer vältränad osv.

Mina tankar om boken

Jag tycker att det är superbra tips på hur man kan göra för att på sikt lyckas med sina mål.

Det är antagligen ingen okänd tanke för dem flesta som är målmedvetna, men kanske inte något som man explicit har börjat göra än med sitt liv.

Jag tror i alla fall helt på det han skriver, att om man varje dag jobbar mot det man vill, så kommer man lyckas på sikt. Allt jobb, energi, eller ansträngning man lägger in i något ackumuleras och byggs upp. Det har jag redan sett bevis av i mitt egna liv när det kommer till investeringar, träning, mål med hälsa & kropp, utbildning, och när jag arbetar med mina hemsidor eller produkter. Mitt mål framåt är att applicera det här systematiska tankesättet om vanor till den här bloggen.

Tack för att du läste!

Lämna ett svar