Slakthuset Göteborg – Under ombyggnation

You are currently viewing Slakthuset Göteborg – Under ombyggnation
Slakthuset Göteborg

Slakthuset är kanske ett namn mest förknippad med klubben i Stockholm, som nischat in sig på elektronisk musik. Men likt huvudstaden har även Göteborg en gammal industrilokal vid samma namn, som bolaget Higab planerar att lägga ”stora pengar” på för att göra om till ett ställe för mat och kultur (Läs mer: GP). Kanske kommer det att bli ett större namn här också?

Slakthuset i Göteborg ligger i Gamlestan, vid hållplatsen ”Gamlestads Torg”. Det är för tillfället lite halvt undangömt bakom broar och busshållplatser. På bilden ser ni hur ingången till slakthuset ser ut. Trots dem stora bokstäverna tryckta på bron så är det fortfarande många som har lite svårt att hitta fram. Man det kanske är en del av den roliga upplevelsen 😀

Sen så hörs inte musik som spelas så långt bort heller. Det är ju bra! Kan man undvika att störa människor i sina hem så är ju det alltid att föredra. I området ligger idag redan bland annat Wine Mechanics och Spike Brewery.

Rekommenderad läsning: Saluhallen Göteborg – Vackert Tak

På bilden nedan ser ni hur ”insidan” av Slakthusområdet ser ut just nu. Kanske är byggnadsställningen till vänster en del av arbetet för att piffa upp stället? Oavsett så tycker jag stället har sin egna charm. Industriellt, livligt, historiskt.

Slakthusomårdet Göteborg Fest

Spike Taproom, förresten, är ett riktigt trevligt bryggeri som har sin lokal och uteservering vid slakthuset. Det är stället med rök och lampor på bilden. Spike säljer öl och har ofta events med duktiga Djs och foodtrucks. Dessutom har dem under senaste året i samarbete med Higab och Partille gymnasium lagt till en skateboard rink. Älskar!

Senast var det lite utomhusdans i skateboard rinken på kvällen.

Slakthuset Spike Göteborg
Bild av när @djjohnh spelade (inte min bild)

En närmare titt på byggnaden avslöjar att den är superfin i ljuset, och att det redan är ett populärt ställe under varma sommardagar.

Spike Brewery Sommar uteservering

Utöver Spike, så finns där även Wine Mechanics för vinälskare, och i området ligger även en kontorslokal för ett hantverkskollektiv som har anordnat marknader och där många deltar i att skapa kulturella event i Göteborg såsom kulturnatta. Med en kort 5-10 minuters promenad därifrån, förbi hållplatserna, över bron, och över vattnet, så kommer man till Backyard Gamlestaden som också är en av mina absolut mest älskade restaurangerna i Göteborg.

Tycker i helhet verkligen om hela Slakthusområdet, och det ska bli spännande att se vad för aktiviteter som kommer ske där i framtiden.

Läs också: 13 Bästa caféerna och barerna i Göteborg (2021)

  • Inläggskategori:Göteborg

Lämna ett svar