13 Bästa caféerna och barerna i Göteborg (2021)

Du visar för närvarande 13 Bästa caféerna och barerna i Göteborg (2021)
 • Inläggskategori:Göteborg

Här kommer dem 13 bästa caféerna och barerna jag vet i Göteborg! Eller bästa och bästa, det är ju personligt vad man tycker, men här älskar jag att hänga nu under sommaren! Med bilder och videos från min egna besök.

Tyvärr har en del av mina gamla favoritställen lagts ner sedan pandemin började, men det har också betytt att en del nya spännande ställen har ploppat upp på dem lokalerna.

Läs också: Bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg

Sammanfattning

Snabblista ifall du inte orkar kolla igenom allt

 1. Spike Brewery
 2. Viktors Kaffebar
 3. Da Matteo Magasinsgatan
 4. Skanshof
 5. Skansen Krona Uteservering
 6. Allora
 7. Schnitzelplats Lagerhuset
 8. Café No. 77 (Lunden)
 9. Bar Normal
 10. Café Oizo (Munkebäck)
 11. Kafé Magasinet (Tredje Lång)
 12. Henriksberg (Stigberget)
 13. Wolfgang Vincafé

1. SPike Brewery

Hemsida

Instagram

Spike bryggeri är, som namnet låter, ett bryggeri. Men jag kallar det en bar ändå, vet inte om det är det egentligen? Men i alla fall, här kan man bara köpa småöl (alltså mindre glas med öl), men då kan man köpa många! Sen kan man sätta sig och njuta på deras stoooora uteservering.

Anledningen till varför Spike är en av dem bästa barerna i Göteborg är för att det är så coolt! Dem har i år lagt till en skate:ing-area och har även ofta olika sorters events. Det är inte ovanligt att en DJ spelar och att en foodtruck står på gården med pizza, hamburgare, eller annat gott. Väldigt trevligt och gott med en cool miljö.

Den stora uteserveringen! Blir riktigt varmt och skönt på sommaren.
DJ som spelar, och en massa cool och fin inredning
Ibland har dem musikevents som är väldigt trevliga

2. Viktors Kaffebar

Instagram

Viktors kaffebar har varit en av mina absolut favoritcaféer dem senaste två åren. Det ligger precis nedanför götaplatsen och bredvid antikvariater (böcker och möbler) och fotobutiker.

Litet, men superfin inredning med målade plattor som hänger från taken av blå himmel och moln. Tips på beställning: iskaffe och banankaka med choklad i!

Uteservering som blir utökad på sommaren, men mysig året runt.

Fina moln
Viktors Kaffe

3. Da Matteo – Magasinsgatan

Instagram

Da matteo, specifikt den vid magasingatan, är så cool! Dem har nyligen öppnat upp ytan för där dem fixar med kaffet, så nu kan man även sitta där. Det hela ser väldigt industriellt ut.

Ännu längre in på cafét finns det även ett stort rum med fönster från golv till tak, som verkligen påminner om en konstnärsateljé.

Da Matteo Magasingatan

4. Skanshof

Instagram

Vid handelshögskolan, där Foo Café låg innan, har Skanshof öppnat. Det som är mest imponerande är att stället har 4 hela våningar! Ända upp till toppen av berget med utsikt över hela stan och nu även en nyöppnad pool. Det finns gott of platser att sitta på.

Köptips: Vodka och tomatpastan, samt Aperol Spritz i solen!

Vodka och tomatpasta
Aperol Spritz
Man kan hoppa lite på bergsstenen också om man tycker det är kul

5. Skansen Krona Uteservering

Nytt ikoniskt tillskott i stan! Uteservering vid skansen krona med superfin utsikt.

Lite synd dock att det blir väldigt mycket mer olämpligt att ta med egen öl och sätta sig vid skansen på sommaren med en filt. Men nu kan man iaf köpa det man vill ha utan att behöva springa upp och ner för den backen igen!

Kronans Terrass – Skansen Kronan
Bild: Skansenkrona

6. Allora

Instagram

Lite svårt att sätta fingret på varför det är en av dem bästa caféerna/barerna i Göteborg, men min största motivation är att jag ofta föreslår stället när jag är med vänner. Om man vill dit mer regelbundet än andra ställen, då måste det väl vara en av dem bästa?

Hur som så har dem ganska många platser på uteserveringen, och superfin inredning där inne! Själva café:et/baren som är inomhus är dock pyttelitet, men det är väl också en del av charmen.

Här är jag i solen, på deras uteservering, med öl!

Öl

7. Schnitzelplats Lagerhuset (Järntorget)

Instagram

Det här stället har väldigt många platser på uteserveringen, och mycket trevlig personal! Det är också väldigt nära till alla andra barer över andra sidan vägen, samt till lången och dylikt.

Deras mat är GOD.

8. Cafe No. 77 – Lunden

Instagram

Kanske är jag biased eftersom jag bor i Lunden, men detta supermysiga café är ett av mina favoritställen för att gå och fika själv med min laptop eller en bok att läsa!

Köptips: Latte macchiato! (Bild nedan) Mums!

9. Bar Normal

Instagram

En bar/restaurang vid prinsgatan med fantastisk utsikt mot pepparkakskyrkan (Oscar Fredrik Church). Maten är ocskå mycket god och en galopp är billig (under 40 kr!).

Processed with VSCO with c1 preset

10. Café Oizo

Instagram

Café och ölställe i Munkebäck. En del uteplatser samt väldigt mysigt inuti.

Processed with VSCO with m5 preset

11. Kafé Magasinet (Tredje lång)

Instagram

Det går väl egentligen inte att vara 20-nånting i Göteborg och inte tycka att kafé magasinet (och olssons vin precis bredvid) är en av dem trevligaste ställena att besöka? På dagen är det fika, och på kvällen öl!

Superfin inredning!

12. Henriksberg (Stigberget)

Instagram

Vid stigbergstorget hittar man Henriksberg. Också inte helt okänd för dem flesta som bor här. Men har du inte vart där, så besök det! Speciellt under solnedgången då man bjuds på en vacker utsikt över stan.

Uteservering högst upp

13. Wolfgang vincafé

Instagram

Sist men inte minst på listan! Det nyöppnade Wolfgang Vincafé där Más låg förut. Jag gillar det mest för att det är så lättillgängligt om man ändå redan befinner sig i centrum och bara vill ta ett glas nånstans.

Tips: Mer prisvärt att köpa en galopp istället för en hel öl!

Öl!

Hoppas det här kunde hjälpa dig och att du kanske upptäckte några nya ställen! Hoppas du får världens bästa sommar!

Lämna ett svar