Östra Trafikskolan Göteborg – Omdöme

Äntligen tagit körkort, på första försöket! Jag hann fylla 23 år, och övningskörde inget privat alls. Lyckades ta det över en sommar med hjälp av Östra Trafikskolan här i Göteborg. Om du är sugen på att ta körkort och letar efter en bra och pålitlig körskola med hög kvalitet på utbildningen, så är Östra rätt ställe.

Dem ligger vid Norra Gubberogatan 6, väldigt nära till spårvagnshållplatserna Redbergsplatsen och Olskrokstorget. Hemsida >

Obs! Jag har inte blivit ombedd att skriva detta, utan blev bara så nöjd att jag kände att jag ville dela med mig om det.

Några anledningar varför dem är så bra:

 • Fick alltid väldigt snabb och bra hjälp med att hitta tider när jag behövde det, även när det blev på kortare varsel.
 • Min körlärare (Ingemar) var väldigt pedagogisk och tydlig med vad jag behövde öva på och hur jag skulle tänka.
 • Kände att det var väldigt bra och tydligt upplägg på min utbildning.
 • Väldigt trevlig och bra bemötande från alla som arbetar där.

Det enda bevis som behövs är väl egentligen att jag som sagt lyckades ta det på första försöket, och kände hela vägen att jag hade koll på hur jag låg till, samt fick alltid ett gott bemötande.

Vägen Till Körkortet

Ifall det är intressant så kan jag berätta lite om hur jag la upp mina körlektioner och dylikt.

 1. Direkt i början av min utbildning fick jag gå på riskettan i deras lokal.
 2. Sedan började jag med en 2 veckors intensivkurs för att lära mig alla grunder så snabbt som möjligt.
 3. Hade sedan teoriprovet som jag blev godkänt på, på första försöket. Studerade genom att använda mig av Elevcentralen, en hemsida jag fick tillgång till via skolan, och appen ”Ta Körkort”. Använde mig helt ärligt inte av boken alls utan körde mest appen några timmar varje dag. Läste alla texter flera gånger och gjorde alla Quizz i appen tills jag nästan alltid fick alla rätt.
 4. Hade sedan risktvåan
 5. Tog 1-2 månaders paus (hade körlektioner lite då och då, men inte varje vecka). Det var väldigt lång väntetid på uppkörningen pga COVID och kände att jag hellre vill ha fler lektioner nära inpå uppkörningen än så långt innan och sedan pausa utbildningen.
 6. Började sedan ta 1-2 körlektioner i veckan i några veckor
 7. Dem sista 2 veckorna körde jag varje dag
 8. Uppkörning! Klarad! Enda problemet jag hade var att backa runt hörn, som körledaren sa att jag skulle öva på mer, men på egen hand.

Hade hört många skräckhistorier innan om både trafikskolor som försöker lura en på pengar, och körledare (på uppkörningen) som vill kugga en. Men jag upplevde faktiskt inget sådant alls. Min upplevelse var väldigt bra, och det är kul att lära sig köra bil! Så om du är som jag, och sitter och googlar på skräckhistorier så skulle jag säga att slappna av! Lyssna inte på dem berättelserna. Självklart kan det vara så för vissa, men dem flesta som skriver och berättar om saker på internet gör det för att klaga. Är man nöjd eller något gick helt okej så pratar man inte lika mycket om det.

Ett annat tips! Jag hittade YouTube kanalen SunneTrafikskola veckan innan min uppkörning, och deras videos hjälpte mig otroligt mycket! Så, som ett tillskott till fysisk övningskörning så tipsar jag verkligen om den kanalen.

Lycka till!

Lämna ett svar