3 Bästa papper och pennor butiker i Göteborg

You are currently viewing 3 Bästa papper och pennor butiker i Göteborg

Här är mina tips på bästa papper och pennor butiker i Göteborg med olika nischer såsom kontorsmaterial, stora märken, och konstnärsmaterial.

Jag är ju ett extremt stort fan av fina pennor, papper, anteckningsböcker, och målarmaterial. Tyvärr har Göteborg inte så många butiker som säljer sådant. Men det finns ändå några, och det finns så att man kan hitta det man behöver! Här är dem jag brukar gå till för att inhandla mitt!

Relaterat: My Top 3 Favorite Fountain Pens


3 Bästa Papper och Pennor Butiker i Göteborg

  1. Rum för Papper
  2. Akademibokhandeln
  3. In-Ex

1. Rum För Papper

Adress: Vallgatan 19 ( 411 16)

Rum för Papper ligger mitt i stan, i vackra Victoriapassagen, och är den absolut finaste lokala penn- och pappersaffären i Göteborg. Det är hit man ska gå om man söker efter fina reservoarpennor (fountain pens), bläck, stilrena anteckningsböcker, designade kalendrar, finpapper, och alla möjliga sorters pennor för att rita, sketcha, och anteckna med. Personalen är väldigt trevliga också och kan mycket om det dem säljer, så vet du inte vad du letar efter, så fråga!

Vid sina fönster har dem också alltid det finaste arrangemanget av pennor, papper, och böcker som finns. Här är en konstig bild på mig som fönstershoppar 10cm utanför deras butik. Ett måste varje gång jag är i stan! Följt av att sen gå i butiken såklart.

2. Akademibokhandel

Akademibokhandeln är ju en mycket större kedja och mer kommersiellt, vilket jag oftast inte tycker om lika mycket. Men deras fantastiska utbud av böcker, pennor och papper går inte förneka. Så, förutom Rum för Papper så går jag alltid till akademibokhandeln i jakten på något nytt och fint. Dem flesta kända och traditionella märkena finns i deras butiker, och varför inte ta en titt på lite skönlitteratur när man ändå är där? Deras butiker finns på lite olika ställen i stan, bland annat i Nordstaden.

3. IN-EX: Artist Materials

Adress: Kungsgatan 22, 411 19 

Uppför backen från Domkyrkan hittar man IN-EX. En butik fylld med målarsaker men även massvis med pennor, papper, och anteckningsböcker.

Så om Rum för Papper är nischat mot fint kontorsmaterial, och Akademibokhandeln mot stora kommersiella märken, så är IN-EX mer för konstnärer. Atmosfären är mysig, och man hittar alla målarmaterial man kan tänkas behöva. Dem har även lite reservoarpennor och dylikt, men det är inte deras nisch.


Hoppas att någon av dem här butikerna passar det du söker!

  • Inläggskategori:Göteborg

Lämna ett svar