Bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg

You are currently viewing Bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg
Plugg- och jobbcaféer i göteborg

Letar du efter bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg? Här är en lista på dem 6 bästa caféerna för fokuserat plugg och arbete.

Caféestaden Göteborg

Göteborgs är en stad fylld med mysiga caféer av alla sorter, speciellt inne i centrala stan. Caféegatorna går att hitta längst Haga, Avenyn, runt Kungsport och på många fler ställen. Vissa caféer utmärker sig dock lite extra med en atmosfär som uppmanar och lockar dit studenter och personer som arbetar.

Faktorer

Listan på bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg är baserad på dessa faktorer:

  • gott kaffe till rimligt pris
  • wifi och toalett måste finnas
  • centralt läge och lätt att ta sig till
  • fin inredning och miljö
  • trevlig personal

Plugg- och jobbcaféer i Göteborg

Johan & Nyströms

Johan & Nyström – Jon Eliason Design Studio
Bild av: Jon Eliason Design Studio

Johan & Nyströms caféerna i Göteborg är riktigt fräscha med industriell inredning och brukar locka till sig kunder som sitter där för att vara produktiva. Dem finns vid Kungsportsavenyn 21 (vid hållplatsen Valand) och den andre vid Östra Hamngatan 46-48 (precis vid hållplatsen Kungsportsplatsen). Gillar man havremjölk i sitt kaffe har dem även det att erbjuda, tillsammans med mycket rawfood. Wifi finns givetvis och även toaletter.

Kafé Magasinet / Orangeriet

orangeriet - Rulla vagn
Bild av: Djungeltrumman

Längst tredje lång hittar man Kafé Magasinet, och i samma lokal även Orangeriet. På kvällen är det ett mycket livligt ställe och det är vad många associerar det med.

Men på dagen däremot, så är det en förvånansvärd lugn stämning med otroligt fint ljusinsläpp, fina växter och mysig inredning. Kaffe och toaletter finns och gott med platser för att studera med vänner eller grupparbeten.

Kopps

Mina mål för resten av året - Contently
Bild av: Contently

Vid domkyrkan finner man cafét och restaurangen Kopps. Den stora fördelen med Kopps är att dem har öppet till klockan 22 på vardagar, mycket längre än vad vanliga caféer brukar ha öppet. Här kombineras även middag bra då dem har stort utbud på pastarätter, pizzor, hamburgare med mera. Wifi och toalett finns också och lite spel (shuffleboard). Även dem har två våningar och uteservering och gott med eluttag.

Da matteo

Lite överallt i Göteborg hittar man cafékedjan da Matteo. Oftast mycket folk, och av god anledning. Kaffet är gott, inredningarna riktigt fina och wifi finns. Dessutom har många da Matteo caféer både ute och inneservering och många har även flera våningar och gömda ytor. Utanför ingångarna är det oftast mer högljutt och mycket folk men om man vågar sig in i lokalerna och testar att kika runt, gå uppför trappor osv så hittar man oftast lite mer avskiljda och mer folktomma ytor. Väldigt mysigt.

Viktors Kaffe

Viktors Kaffe Bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg
Bild av: Atelier Schönenberg

Ett litet, mysigt, halvt undangömt café vid Götaplatsen. Till skillnad från dem större cafékedjorna såsom Johan & Nyströms och da Matteo så känns Viktors Kaffe vid Lorensberg mer intimt och lokalt. Personalen är alltid väldigt trevliga och det är en avslappnad och lugn stämning. Här hittar man fina växter, blå himmel målad på taket och väldigt god banankaka med mörk choklad. Dem har även en liten uteservering och wifi och toalett finns. Det finns dock få eluttag och det kan vara väldigt fullt vid vissa tider såsom lunch, men kommer man i mer udda tider så brukar det finnas plats.

Viktors Kaffebar Taket Blå Himmel
Taket!

Lämna ett svar