Bästa plugg- och jobbcaféer i Göteborg | 2022

Du visar för närvarande Bästa plugg- och jobbcaféer i Göteborg | 2022
Plugg- och jobbcaféer i göteborg

Letar du efter bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg? Här är dem 4 bästa caféerna som jag tycker är bäst för att sitta och plugga och jobba ifrån (handplockat!)

Relaterat: 6 Bästa Promenadstråken i Göteborg (Kollektivtrafik)

Caféestaden Göteborg

Göteborgs är en stad fylld med mysiga caféer av alla sorter, speciellt inne i centrala stan. Caféegatorna går att hitta längst Haga, Avenyn, runt Kungsport och på många fler ställen. Vissa caféer utmärker sig dock lite extra med en atmosfär som uppmanar och lockar dit studenter och personer som arbetar.

Eftersom jag har bott här hela mitt liv så har jag testat ett och annat. Tyvärr har dock flera av mina favoritcaféer som jag alltid brukade plugga på stängt ner under pandemin. Men! Som tur är finns det åtminstone fyra caféer kvar som jag absolut älskar och som jag skulle vilja rekommendera till er.

Faktorer

Listan på bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg är baserad på dessa faktorer:

  • gott kaffe till rimligt pris
  • wifi och toalett måste finnas
  • centralt läge och lätt att ta sig till
  • fin inredning och miljö
  • trevlig personal

Jag skulle nog säga att för mig så väger en fin miljö väldigt mycket in, för det är fin inredning och omgivning som gör mig inspirerad och får mig att må bra. Det är väl ändå en stor anledning till att man lämnar sitt mysiga hem för att ta sig någon annanstans? Så alla dessa caféer har väldigt mysig inredning åtminstone! Plus en annat massa bra.

bästa plugg- och jobbcaféer i Göteborg

Sammanfattning:

  • Kafé Magasinet
  • Kopps
  • Da Matteo
  • Viktors Kaffebar

Kafé Magasinet / Orangeriet

Bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg
Bild av: Djungeltrumman

Längst tredje lång hittar man Kafé Magasinet, och i samma lokal även Orangeriet. På kvällen är det ett mycket livligt ställe och det är vad många associerar det med.

Men på dagen däremot, så är det en förvånansvärd lugn stämning med otroligt fint ljusinsläpp, fina växter och mysig inredning. Kaffe och toaletter finns och gott med platser för att studera med vänner eller grupparbeten.

Sen när man precis pluggat eller jobbat kvar så är det så lätt att bara ta och beställa en öl eller ett glas vin för att fira sin insats!

Kopps

Bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg
Bild av: Contently

Vid domkyrkan finner man cafét och restaurangen Kopps. Den stora fördelen med Kopps är att dem har öppet till klockan 22 på vardagar, mycket längre än vad vanliga caféer brukar ha öppet.

Här kombineras även middag bra då dem har stort utbud på pastarätter, pizzor, hamburgare med mera. Wifi och toalett finns också och lite spel (shuffleboard). Även dem har två våningar och uteservering och gott med eluttag.

Personligen tycker jag att miljön är så pass avslappnad att det också är ett bra ställe att träffa någon som man inte känner så jättebra än. Det är inte superintimt, så det funkar bra för grupparbeten och dylikt.

Da matteo

Lite överallt i Göteborg hittar man cafékedjan da Matteo. Oftast mycket folk, och av god anledning. Kaffet är gott, inredningarna riktigt fina och wifi finns. Dessutom har många da Matteo caféer både ute och inneservering och många har även flera våningar och gömda ytor.

Utanför ingångarna är det oftast mer högljutt och mycket folk men om man vågar sig in i lokalerna och testar att kika runt, gå uppför trappor osv så hittar man oftast lite mer avskiljda och mer folktomma ytor. Väldigt mysigt enligt mig!

Viktors Kaffe

Viktors Kaffe Bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg
Bild av: Atelier Schönenberg

Ett litet, mysigt, halvt undangömt café vid Götaplatsen. Till skillnad från dem större cafékedjorna såsom Johan & Nyströms och da Matteo så känns Viktors Kaffe vid Lorensberg mer intimt och lokalt. Personalen är alltid väldigt trevliga och det är en avslappnad och lugn stämning.

Här hittar man fina växter, blå himmel målad på taket och väldigt god banankaka med mörk choklad. Dem har även en liten uteservering och wifi och toalett finns. Det finns dock få eluttag och det kan vara väldigt fullt vid vissa tider såsom lunch, men kommer man i mer udda tider så brukar det alltid finnas plats.

Det här är nog cafét som jag också känner mig bekvämast i att sitta själv på!

Viktors Kaffebar Taket Blå Himmel
Taket!

Hoppas den här listan kunde hjälpa dig hitta bra plugg- och jobbcaféer i Göteborg!

Lämna ett svar