Nyöppnat café i Göteborg: Café Altan/Søderläge

You are currently viewing Nyöppnat café i Göteborg: Café Altan/Søderläge
  • Inläggskategori:Göteborg

Har upptäckt ett nyöppnat, superfint och mysigt cáfe i Göteborg! Café Altan / Söderläge ligger vi grönsakstorget och är egentligen ett showroom för företaget Altan som bygger balkonger, men istället för att bara ha en stor lokal med modeller på balkonger, så har de även gjort stället till ett café. Supersuper fräscht och design-igt.

Adress: Södra Larmgatan 

Idag var första gången jag besökte stället, men kommer lätt gå dit igen, och kanske får den plats på en av mina framtida topplistor över bästa caféerna i Göteborg. Stället ligger i bra avstånd till min vanliga runda i stan (en promenad i Trädgårdföreningen, köpa en fin anteckningsbok i Rum för Papper, hitta ett fynd på Adlibris, och vandra igenom Victoria Passagen och gå en sväng i Weekday).

Relaterat: 13 Bästa caféerna och barerna i Göteborg (2021)

Här är lite bilder på stället! Det var fint ljusinsläpp, väldigt fin industriell & mysig inredning och trevlig personal.

Smyglyssnade och hörde några andra besökare fråga om man fick sätta sig och plugga där, och det fick man! Så för dig som studerar så kan det här vara ett bra tips. Det fanns även en fräsch toalett samt lätt tillgång till vatten och bra med platser.

På menyn

Dem säljer självklart en mängd olika kaffedrinkar, inklusive bryggekaffe. Viktigt att nämna är att dem hade iKaffe Oatly (för alla oss som är helt besatta av det). På menyn fanns även smoothies, bullar, kakor, hälsosamma mackor med avokado, och varmrätter!


Det är alltid så mysigt att hitta nya caféer och designbutiker i Göteborg! Mer sånt!

Lämna ett svar