Vad betyder emoji med frågetecken i ruta?

  • Inläggskategori:Teknik
Emoji med frågetecken i ruta eller fyrkant
Bild av Bustle

Undrar du vad det betyder när du får en emoji med frågetecken i en ruta?

Betydelse av emoji med frågetecken i ruta

När du får en emoji som är en fyrkant eller ruta med ett frågetecken i så betyder det enheten du använder (dator, mobil, platta) inte vet vad det är för emoji.

Apparaten du använder kan inte känna igen emojin.

Vad beror det på?

Det här kan till exempel uppstå när personen som skickade eller skrev emojin har en nyare eller annan version av ett emoji programmet än vad du har. Det kan också bero på att personen använder en emoji som helt enkelt inte finns med i ditt operativsystem.

De populära operativsystemen som exempelvis Android och Apple har sina egna uppsättningar emojis. Dem dela alltså inte samma bibliotek. Därför kan emojis se olika ut på olika mobiler. Om Apple lanserar en ny uppsättning emojis som inte Android har till exempel, så kan inte Android mobiler känna igen emojin. Och då får android användare en fyrkant med ett frågetecken i, istället för emojin.

Hur kan man undvika att få emoji med frågetecknen i ruta?

Om du är en person som lägger upp emojis på din webbplats eller blogg så kan du gå runt problemet genom att ladda upp ett bild av emojin (t.ex. i SVG eller PNG) istället för att använda ett en tecken-kodad emoji symbol.

Som vanlig användare kan du se till att försöka hålla din mjukvara (på t.ex. mobilen) uppdaterad till den nyaste versionen. Detta kan du oftast göra genom att gå in i telefonens systeminställningar och kolla efter om det finns nya versioner tillgängliga.

Rent generellt hade det varit en fördel för alla om det bara fanns ett enda emoji bibliotek (som såg likadant ut på alla apparater), och som alla hade. Då hade man kunnat slippa det här problemet i en mycket större grad. Det kanske är något vi kommer få se i framtiden!

Andra artiklar

Lämna ett svar