4 Bästa Ritprogram för iPad Pro | Appar från App Store

You are currently viewing 4 Bästa Ritprogram för iPad Pro | Appar från App Store

Vill du kunna rita på din iPad men vet inte hur du ska börja? Här är en lista på dem 4 bästa ritprogram för iPad Pro: Procreate, Vectornator, Affinity Designer, och Adobe Photoshop Sketch.

Att måla & rita med en iPad Pro

Om du har både en iPad Pro och Apple Pencil så har du ett av nutidens bästa ritredskap för digitalt skapande. Det är få andra verktyg idag som kan erbjuda den precision som Apple Pencil ger och den tydliga bildskärm man får.

Men för att kunna måla och rita på bästa sätt med en iPad så behöver du både Apple Pencil (pennan), och ett bra ritprogram. Som tur är finns det massvis med riktigt bra ritprogram för iPads och artister som är väl testade och gjorda för artister.

Jag har självt använt iPad Pro med Apple Pencil i flera år. Både för att måla och för att designa (jobbar med digital design). Genom åren har jag hunnit testa massvis med olika appar för att se vilka som är bäst. Så dessa rekommendationer är baserade på mina egna erfarenheter och upplevelser.

Bästa ritprogrammen för iPads

Innan jag går in på varje ritprogram så kommer här en snabb sammanfattad lista med länkar till varje app. Värt att nämna är att jag personligen tycker extra mycket om ritprogram som är baserade på vektor-grafik. Vektor-grafik är bra för digitala ritningar som kan användas till webben (som t.ex. illustrationer).

Bästa ritprogram för iPad Pro

  1. Procreate
  2. Vectornator
  3. Affinity Designer
  4. Adobe Photoshop Sketch

1. Procreate

Bästa Ritprogram för iPad Pro och Apple Pencil

Procreate är den mest använda och kända ritprogrammet för iPad Pro. Det är definitivt det bästa ritprogrammet av dem alla och den jag rekommenderar mest. Egentligen behöver man inget annat program än denna (även om det kan vara roligt att ha flera att leka runt med). Programmet kostar 119 kr, vilket inte är mycket alls för vad man får.

Procreate på iPad har dessutom massvis med olika funktioner såsom:

  • Många olika typer av borstar, pennor och andra målarverktyg
  • Flera färgpaletter och möjlighet att skapa egna
  • Man kan organisera sina ritningar med hjälp av lager och grupperingar
  • Går att manipulera sina ritningar med vanliga verktyg såsom opacitet, färg-inställningar, beskärningar mm.

Dessutom kan man ladda hem penslar och dylikt från internet och få in det i Procreate. Så om du hittar en bra konstnär med en viss stil som inspirerar dig så finns det stor chans att hen har gjort kits av sina custom brushes (som det kallas).

2. Vectornator

Bästa Ritprogram för iPad Pro och Apple Pencil

Vectornator för iPad är ett vektor-grafik baserat program. Det är ett av mina favoritprogram för när jag vill skapa illustrationer och dylikt.

Som man ser på exempelbilderna så är det här programmet mycket bra för grafisk design och illustrationer (även design av posters och UX/UI Design). Men man kan självklart också rita och måla i programmet.

3. Affinity Designer

Ritprogram för iPad

Affinitet Designer är också ett vektor baserat ritprogram som är perfekt för grafisk design och illustrationer. Ritappen har en massa funktioner såsom grupperingar, lager, och andra hjälpmedel.

Läs även: How Good is Affinity Designer on the iPad Pro for UX/UI Design? A Review

4. Adobe Photoshop Sketch

Bästa Ritprogram för iPad Pro

Adobe Photoshop Sketch är enligt många en bättre variant av Adobe Illustrator Draw (som också är för iPad). Fördelen med att använda Adobe program är att om du har ett Creative Cloud konto så kan du synka dina ritningar med andra enheter som din dator eller mobil.


Hoppas detta kunde hjälpa dig!

  • Inläggskategori:Teknik

Lämna ett svar