Tips på digitala julklappar & digitala presenter!

Du visar för närvarande Tips på digitala julklappar & digitala presenter!

Här finns massor med tips på bra digitala julklappar och digitala presenter!

Relaterat: 10 intressanta & roliga fakta om julen


Varför digitala Julklappar och presenter?

Världen blir verkligen mer och mer digital och nu kan man nästan göra vad som helst digitalt: läsa böcker, hitta träningsprogram, gå kurser, skapa fotoalbum och så vidare. Därför är det inte alls konstigt att det har kommit massor med bra digitala presenter som man kan ge bort!

En stark fördel med att ge digitala julklappar och presenter är att det alltid kommer i tid. Oftast får man presenten ”i handen” (digitalt) direkt efter köp. Så letar du efter en sista-minuten present så är dem här idéerna ett toppenalternativ! Och så slipper du stå och trängas i all julhandel.

Dessutom är digitala presenter ett riktigt bra alternativ för någon som inte har råd att ge bort något väldigt dyrt. Dem flesta digitala presenter går att hitta för under 200 kr, och i många fall även för 100 kr.

Tips på digitala julklappar och presenter

Så, här kommer listan på tips på digitala julklappar och presenter!

Presentkort

Presentkort kan kännas som en tråkig sista-minuten-present, men så är det inte i fallet av digitala presenter. Om man t.ex. ger bort ett dataspel som ändå ska spelas digitalt, så ser det lika genomtänkt ut som om man hade gett det fysiskt, men bara ännu smidigare. Här kommer olika förslag på digitala presentkort!

E-Prenumeration

Digitala prenumerationer kan vara en superbra idé att ge bort. Det finns många värdefulla och bra saker som går på prenumeration nu: musik, film, träning, matkassar, och till och med klädprenumeration!

Gåva/skänka

Det finns ju många som inte gillar att få något specifikt objekt eller något som anses vara ”onödigt” i present. Då kan en gåva i personens namn vara en fin idé.

Utbildningar

En av dem mest värdefulla sakerna med internet är den tillgång vi får till information. Om du ska köpa en present till någon som värderar kunskap mycket och som tycker om att lära sig saker, så kan e-kurstjänster vara en superbra idé. Har du till exempel hört att personen har varit så intresserad av att lära sig fotografering? Botanik? Måla med vattenfärg? Ja, det finns ju digitala kurser till exakt allt nuförtiden!

Digitalt ”hantverk”

En traditionell fin julklapp eller present att ge bort är exempelvis fina hantverk eller andra hemmagjorda saker. Som tur är går även det bra att ge bort digitalt! Det kräver kanske lite mer tid och energi dock, men här är några förslag för digitala hantverk/skapelser som kan vara väldigt fint att få:

  • Skapa ett fint fotoalbum med minnen
  • Skapa en sentimental video
  • Skriv en digital dikt eller text
  • Köp en specifik e-bok
  • Ge bort en digital kalender (som fungerar t.ex. på en iPad eller dator)

Hur ger man bort en digital present fysiskt?

Ibland kan det vara så att man behöver ge bort den digitala presenten vid ett tillfälle då man är med mottagaren fysiskt. Och då kan det ju såklart kännas tråkigt att bara säga att man har köpt en present som kommer på mail senare.

Så mitt tips är att köpa ett fint julkort eller presentkort, där man skriver vad presenter är i kortet, i kombination med någon liten fysisk symbolisk present som någon godsak eller annat. Då blir det som att personen ”får” presenter fysiskt ändå, och kan ta emot den och tacka, samtidigt som man senare kan lösa detaljerna.

Lämna ett svar