Stoppa Sötsuget med Godaste teet: Lipton Vanilla Caramel

Du visar för närvarande Stoppa Sötsuget med Godaste teet: Lipton Vanilla Caramel

Letar du efter väldens godaste te? Eller världens nyttigaste efterrätt? Då är svaret Lipton Black Tea med smak av Vanilla & Caramel. Okej, jag vet inte om det är det godaste teet eller nyttigaste efterrätten i hela världen, men det är det godaste jag smakat från dem vanliga svenska matbutikerna: ICA, hemköp, Lidl.

Jag brukar inte skriva den här typen av artiklar men det här teet måste ju så många som möjligt få reda på. Speciellt om man är lite besatt av godsaker och koffein som mig, men samtidigt försöker leva ett hälsosamt liv med måttligare mängd stimulanter.

Visste du att koffein är en stimulant av det centrala nervsystemet? Det är den mest konsumerade psykoaktivt verkande drogen.

Fördelar

  1. Smakar sött, gott, och som en efterrätt! Perfekt när man är sötsugen men inte vill stoppa i sig något onyttigt.
  2. Innehåller koffein, så det kan vara ett alternativ till kaffet på eftermiddagarna och kvällarna.
    1. Koffeinformation: Svart te innehåller 20mg/100g koffein, och kaffe innehåller 40mg/100g koffein. Det är alltså halva mängden. Det kommer göra dig piggare, men inte så mycket att du kommer ha lika svårt att somna.
  3. Förpackningen (påsarna med te) är lätt att använda! Älskar te i påsar, det är det enklaste sättet att dricka te. Det här vet jag eftersom jag också köper te i lösvikt som faller överallt, rinner ur behållaren, fastnar i tänderna, och sen måste det diskas. Vi säger nej till mer disk! Och ja till mindre disk!
  4. Det luktar väldigt gott
  5. Omslaget är superfint, man blir glad varje gång man kollar på det
  6. Går lätt att hitta i någon av dem vanliga matbutikerna

Nackdelar

  1. Är så gott att man blir beroende och vill dricka det hela tiden

Det här är ju väldigt tydligt inte en expert-omdöme, mer att jag köper och testar en massa nya maträtter och drycker och går på känsla. Men om du också gillar söta saker, smaken av karamell och vanilj, koffein och att vara pigg, så kommer du nog älska den här! Har även testat att beställa grön te med karamellsmak och dylikt från olika te-handel, men det här är ju fortfarande det bästa jag testat. Perfekt till det kalla och mysiga vinterhalvåret!

Rekommenderad läsning: 13 Bästa caféerna och barerna i Göteborg (2021)

Lämna ett svar