Så byter du profilbild på facebook utan att någon ser (dölja likes)

Du visar för närvarande Så byter du profilbild på facebook utan att någon ser (dölja likes)

Det här är en guide på hur du kan byta profilbild på facebook utan att någon ser, och göra så att ingen kan gilla bilden.

Jag vet att såna här ämnen är lite halv-pinsamma att prata öppet om, men eftersom flera av mina vänner har frågat om det, så vet jag att det är fler som måste undra samma sak. Så här kommer en guide!

Relaterat: Behöver du en paus från Instagram? Inaktiva tillfälligt


Varför byta profilbild på facebook utan att någon ser?

Det är så vanligt att känna nån typ av ångest av att byta profilbild på facebook eller lägga upp bilder på sociala medier i allmänhet.

En del orkar bara inte bry sig något om hur många likes eller kommentarer man får (då sociala medier kan kännas som en populäritetstävling). Andra vill kanske inte att alla ens flera hundra+ vänner ska få upp en stor bild på ens ansikte i deras flöden. Man kan ju gå in hur långt som helst och analysera dem psykologiska anledningen bakom dem här känslorna. Och det kanske någon borde göra… Kanske borde jag starta en anonym blogg om sånt! So juicy!

Men oavsett anledning, så kan man nämligen byta profilbild på facebook ”hemligt” utan att någon ser det, och dessutom göra så att ingen kan gilla eller kommentera profilbilden. Såhär gör du!

Steg-för-Steg Guide (Med Screenshots)

Steg 1: När du laddar upp profilbilden, bocka av ”Share your update to News Feed”. Då skapas inget inlägg på din logg om att du bytt profilbild.

Byta Profilbild På Facebook Utan Att Någon Ser (Dölja Likes)

Steg 2: Efter att du har laddat upp den, gå snabbt in på din profil, och tryck på din profilbild. Välj ”View Profile Picture”.

Steg 3: Tryck sedan på dem tre prickarna på höger övre kant för att komma in på alternativ/inställningar.

Steg 4: I menyn som fällts ner, gå in på ”Edit privacy” eller ”Edit Audience”, beroende på om du är inne på mobilen eller datorn.

Byta Profilbild På Facebook Utan Att Någon Ser (Dölja Likes)

Steg 5: Välj ”Only me”, och Klar!

Byta Profilbild På Facebook Utan Att Någon Ser (Dölja Likes)

Visste du att du kan dölja likes på Instagram också? Dem har implementerat den funktionen på ett mycket mer öppet sätt än Facebook har. Det kan vara ett bra tips ifall du vill använda Instagram men inte orkar bry dig om likes och sånt.

Lämna ett svar