15 Tips på ställen att besöka & göra i Berlin – 2022

Du visar för närvarande 15 Tips på ställen att besöka & göra i Berlin – 2022
 • Inläggskategori:Other

Berlin är en helt underbar stad! Spännande, konstnärlig, proppad med unga människor och musik och folkfester på gator och parker, och en massa massa saker som är värda att upptäcka. Efter att ha bott i Berlin i några månader kommer nu min lista på mina bästa tips på saker att göra och ställen att besöka i Berlin!

Om Berlin

Det som gör Berlin så speciellt är att det verkligen är en konstnärlig, ungdomlig och spännande storstad. Det innebär att det alltid finns saker på gång och ett brett urval av aktiviteter att ta del av konstant. Dessutom är staden fylld med konstnärer, artister, musiker, studenter, och en massa frisinnade människor som tillåter andra att vara sig själva. Detta tycker jag ger sig uttryck i en extremt härlig frihetskänsla och en massa gatukonst (street art/graffiti), pop-up raves, spontana gatherings på gator och parker, en mycket tillåtande och öppen kultur för self-expression på valfritt sätt.

Eftersom det är dem här egenskaperna som jag mest tycker om med Berlin, så kommer det även spegla sig i vilka saker jag tipsar om. Självklart finns det mycket annat än detta, men om du också uppskattar konst, subkulturer, musik och fria rörelser så kommer mina tips passa dig perfekt!

15 Tips på ställen att besöka och göra i Berlin 2022

Här kommer listan på saker du bör upptäcka i Berlin om du kommer hit på besök!

 1. Gå på söndagsmarknad på Mauerpark och Boxhagener Platz
 2. Dansa på deras kända nattklubbar
  • Berlin är extra känt för klubbar såsom Berghain och KitKat, vilket absolut kan vara kul att gå på, men min personliga favorit är dock Anomalie Art Club. Har även tyckt om Void club (mer ungdomlig crowd), ://about blank (känns autentiskt och att folk är där för att dem tycker om musiken mer än att försöka se coola ut), och Suicide club (känns väldigt genuint och punk-y). Dessutom är spontana raves/folkfester som uppstår i parker såsom Tempelhofer Field, mellan gator, och på tunnelbanestationer alltid roliga upplevelse! Om du känner någon kan det även vara kul att gå på en ännu mer ”inofficiella” fester.
  • OBS! Det finns en viss ”klädkod” i dem flesta klubbar i Berlin där dem kan vara stränga med vilka dem släpper in. Generellt sett är det för att dem vill skapa ett safe-space där folk ska kunna dansa, klä sig, och vara vilka dem än vill vara utan att bli dömda. Mitt tips är att läsa på om klubbar och events innan, och se om det stämmer överens med din musiksmak och värderingar; om ja, så kommer du antagligen inte ha några problem. Om du inte ens tycker om musiken eller är emot värderingarna, så kanske du kommer ha en bättre tid någon annanstans den kvällen!
 3. Dark Matter utställningen
 4. Leonardo Da Vinci ljusshow av Genius Immersive Experience
 5. Museum-ön (Museum Island). En liten ö i centrala Berlin fylld med massa bra museum och vacker arkitektur. Även om du inte vill gå in på ett museum är det värt att bara vandra runt bland husen
 6. Köp en döner att ta med, och plocka upp lite kall öl från ett späti (billigare – ännu billigare från en matbutik), och avnjut det på gräset i en park en varm sommar/vårdag
 7. Shoppa på coola secondhand-butiker såsom ”HAHAYOUREUGLY” och ”Trash Chic
 8. Delta i demonstrationer om det är för något du står för
 9. Besök Tiergarten
 10. Gå bland dem gamla bevarade husen i Prenzlauer Berg eller Kreuzberg (väldigt vackert)
 11. Ät på en restaurang runt Boxhagener Platz och gå vidare på öl i någon av dem närliggande barerna
 12. Åk U-Bahn bara för att ha gjort det
 13. Försök hitta gömda sidogator fyllda med väggmålningar, graffiti, och stickers. Ta en närmare kik och jag kan lova att du kommer hitta massa roliga, fina, eller intressanta små meddelanden och konstverk! Om du inte kan hitta det, så besök Haus Schwarzenberg
 14. Ta en promenad i Volkspark Friedrichshain
 15. Om du gillar fancy design och mode, besök SOHO House

Och en massa fler roliga saker finns att göra! Kommer antagligen skriva lite mer artiklar om Berlin här på bloggen framöver, så följ den på Facebook eller besök sidan igen lite längre fram om du är intresserad av mer.

Lämna ett svar