Senaste UI Design Trender

You are currently viewing Senaste UI Design Trender
Weekly UX/UI Design Inspiration X3

En samling av de senaste trenderna inom UI design. Målet är att identifiera aktuella och intressanta trender och teman inom digital design.

Den här artikeln var originellt skriven på den engelska blogg-artikeln. Där hittar du fler exempel och inspiration.

Lista på UI Design Trender

  1. 3D element (3D människor, sfärer och dylikt)
  2. Neumorphism
  3. Frostad-glas effekt
  4. Röstkontroll
  5. Färgglada gradienter
  6. AI element
  7. COVID-19 & Ansiktsmasker

Röstkontroll & färgglada gradienter

2a9020fca7b2e90b7869454033c10225
”Weather Theme” by HUA

Först på listan är dem här otroligt fina UI mockupsen på en väderapp av HUA. Färggradienterna är superfina och typografin passar bra in.

Det intressant med den här är hur det finns en knapp för röstkontroll på botten-menyn i appen. För mig signalerar det att röstkontroll blir en alltmer normaliserad funktion i våra digitala produkter, och att det i framtiden kommer vara en funktion som finns med på dem flesta appar.

Mot 3D illustrationer

Pull Out The Horns! isometric design 3d art low poly diorama isometric illustration isometric blender blender3d 3d illustration
”Pull out the horns!” by Reijo Palmiste

En riktigt 3D cool illustration på ett par händer, av Reijo Palmiste. Lägg märke till stilen på händerna här. Det är en 3D stil som blivit alltmer populär under dem senaste månaderna och alltfler hemsidor börjar dyka upp med liknande illustratione. Det här är ett tecken på att designtrender rör oss bort från platta illustrationer och mot 3D modeller.

COVID-19 & Ansiktsmasker

Masks for Doc: Community nonprofit covid19 face maks doctor medical personal protection equipment ppe heart
av Alicja Colon
Drying out vector illustration conceptual at home everyday inspiration quarantine india home drying face masks mask fashion
av ranganath krishnamani
Mask Shop App ecommerce app product page shopping app ecommerce application shop masks mask iphone home page mobile concept design ios shakuro app ux ui
av Shakuro

Dessa illustrationer och UI design mockups av Alicja C, Ranganath K, och Shakuro, är bara några få av alla senaste Dribbble shots som har skapats baserat på den rådande pandemin och användningen av ansiktsmasker.

Det är alltid intressant att se när händelser i modern tid blir inkluderade i konst och design som kommer finnas kvar med oss genom tiderna. Det är också intressant att se hur många fler e-handlar som öppnat i väst, med fokus på att sälja snygga designer ansiktsmasker, något som inte var en grej innan.

Smarta hem & futuristisk teknik

Smart Home Web/ Dashboard Design smart home minimalism admin dashboard admin panel admin dashboard design dashboard ui dashboad web app app mobile landing animation ui design typography product design illustration design ui minimal
av Hadi Altaf
F6722b94b14dda8da15d0cb06042e9a5
av Karoi Kos

Det är inte så förvånande, men ändå värt att nämna att mycket av dagens design trender är baserade på dem senaste och futuristiska tekniklösningar som finns eller snart kommer finnas.

Den första designen är ett gränssnitt för att kontrollera verktyg för smarta hem, vilket är en teknisk lösning som växer för varje år. På bilden nedan ser man ett koncept på en videosamtalsapplikation för företag. Många tror att distansarbete är kvar för att stanna, även efter pandemin. Detta kommer givetvis göra att många fler verktyg kommer utvecklas för att assistera och förbättra distanssammarbeten.


Om du tyckte att denna artikel om senaste UI design trender var intressant!

Fler liknande artiklar

Här är några fler design artiklar relaterat till detta:

Lämna ett svar