Guide: Hur du kollar på saker anonymt på Instagram

Du visar för närvarande Guide: Hur du kollar på saker anonymt på Instagram
  • Inläggskategori:Sociala Medier

Jag satt och gjorde lite reserach på vad folk Googlar på just nu, och tydligen så trendar Google-sökningar såsom Instagram stories viewer och Instagram anonymity. Vilket får mig att tro att det är många där ute som just nu söker efter sätt att kolla på saker på Instagram (*host* stalka folk), utan att Instagram användaren ska veta om det. Nu stöttar jag inte ohälsosam internet stalking på något sätt, men jag kan förstå nyfikenheten och viljan att vara anonym. Så, bara för skojs skull, är här lite tips på hur du kan kolla på saker på Instagram anonymt.

Relaterat: Behöver du en paus från Instagram? Inaktiva tillfälligt

Hur man kollar på Instagram stories anonymt

Om man googlar på Instagram stories viewer så får man upp massor med mjukvara och hemsidor som hävdar att du kan använda deras tjänster för att kolla på stories anonymt. Men! Var försöktig här! Faktum är att många sådana här tilläggstjänster som försöker kring sociala mediers grundprinciper antagligen kommer samla känsliga inloggningsuppgifter och information om dig som du sedan inte har någon koll på alls vart det hamnar. Så, jag råder er till att inte använda random anonyma story viewers som ni hittar på internet.

Vad kan man göra istället då? Jo, det finns ju alltid the old-time ”hack” av att skapa ett nytt anonymt Instagram konto. Skapa ett Instagram konto som inte har ditt namn eller bild på dig, samt inte är kopplat till några av dina andra sociala medier. Namnet på kontot kan vara helt random också. Sen loggar du in på det kontot och kan använda det för att kolla på andras bilder och stories utan att dem vet att det är du. Ja, dem kommer se att ett konto har kollat på deras story exempelvis, men hur ska dem veta att det är du? Det blir anonymt.

Varför vill du kolla på saker anonymt?

Nu är jag inte din mamma, så jag ska inte lägga mig i för mycket. Men fråga dig själv varför du känner behovet av att stalka någon anonymt på internet. Vissa anledningar är harmless (du kanske bara är nyfiken på en cool människas liv men inte vill vara den första som kollar deras stories hela tiden eller så kanske du är nyfiken på vad din crush gör en fredagskväll utan att vilja verka desperat), men behöver du verkligen kolla på någons saker om du inte kan göra det öppet? Bör du? Nä, det tycker jag inte.

Det finns ändå så mycket annat du kan göra med ditt liv, din tid, och din energi än att kolla på någon sociala medier konton, som du inte ens är tillräckligt bekväm med personen ska kunna veta. Jag menar, på riktigt det är lite stalker-varning här. Men jag fattar! Jag har själv varit där, och det är okej att göra det lite. Men stoppa dig själv! Vilken typ av person vill du vara? Vill du verkligen vara den personen som gör sånt för mycket och okontrollerat?

Mitt tips generellt om du känner behov av att kolla på någons Instagram stories eller saker anonymt är att försöka sluta. Rikta din energi på annat i livet istället, som någon hobby kanske? Du kan måla, lyssna på ny musik, umgås med dina vänner, äta choklad, kolla på en bra film på Netflix och så vidare! Påminn också dig själv om att vi alla bara är människor, och så mycket intressantare är inte någon annans liv än ditt eget.

Eller! Ta handling och försök lära känna den personen. Ta initiativ och starta konversationer så att ni lär känna varandra, och efter det är det inte konstigt att du kollar på saker personer lägger ut. Mycket mindre ångest, stress, eller annat onödigt socialt spel.

Lämna ett svar