Bästa EBM låtarna 2021 (Enligt mig)

You are currently viewing Bästa EBM låtarna 2021 (Enligt mig)
  • Inläggskategori:Musik

Tydligen älskar jag EBM! Och det här är min lista på dem bästa EBM låtarna som jag upptäckt hittills. Jag är framförallt extremt förtjust i Rein, Agent Side Grinder, VNV Nation, och Sturm Café.

Jag lärde mig faktiskt begreppet EBM i år. EBM står för electronic body music och kännetecknas av repetitiva basgångar, dansiga rytmer och röster som jag tycker antingen låter auktoritära, aggressiva, ifrågasättande, introspektiva, eller provokativa. En disclaimer är att jag verkligen inte har hört alla EBM band och artister som finns. Varenda vecka upptäcker jag något nytt som jag tycker är helt fantastiskt. Så, jag är säker på att det kommer fler såna här artiklar när jag upptäckt ännu mer. Men jag tänkte dela det här ändå för att dem jag redan hittat nu är så bra!

Här är Spotify listan på dem bästa EBM låtarna jag älskar! Några av dem kanske inte riktigt är EBM (jag är ingen genre-expert), men bra är dem alla i alla fall.

Jag hittade även en cool och bra lista på sån här musik på synth.nu ”The Best of 2020”. Dem på den sidan har klart mycket mer koll än mig, så kika där om du vill hitta ännu mer nytt!

EBM = cyberpunk musik?

Tidigare har jag bara kallat all musik åt det hållet för mörk cyberpunk musik som i artikeln Cyberpunk Dystopian Music, men jag är så glad att jag nu har ett namn att gå efter. Det är så mycket lättare att hitta ny musik i samma stil då. Fast jag tycker ändå att det kan vara stor skillnad mellan EBM och EBM, men kanske behöver jag bara öva på att lyssna mer.

Det är intressant dock, hur mycket likhet jag hittar mellan typisk cyberpunk aesthetic, filosofi, och attityd och dragen i EBM. Framförallt estetiskt med neon, dystopiskt, och ”punk”-inspirerad stil. Men även i form av låttexter som är kritiska mot samhället, eller upplyser samhällets baksidor och dem mer ”nergångna” aspekterna av den urbana människans liv. Inte konstigt att jag älskar det!

Musikvideos

Som avslut så kommer några av mina favorit musikvideos, för det visuella är ju också kul ju.

Den här, när Rein kör live på FutureRetro är ju helt sjuk. Blir på riktigt chockad varje gång jag kollar på den, tycker att hon är riktigt cool.

Och min favoritvideo av Agent Side Grinder! Coola, coola, coola, och duktiga!

Jag är inte heeelt säker på om det här är EBM, men jag tar med den ändå. Känslan jag får av att kolla på musikvideon till When is the Future? av VNV Nation påminner underligt mycket om känslan jag får ibland nuförtiden när jag går på stan. Speciellt på morgonen när jag ser hur alla runt mig skyndar till sina jobb och kontor. Det är nästan en känsla av utanförskap, och jag tycker ibland att det känns absurt hur starka normer vi har när det kommer till arbetslivet och hur vi ska leva genom livet. Jag är inte helt säker på vad låten är tänkt att betyda, men min favoritdel är:

Time moves so fast
In a single direction
Fighting with the present
Racing from the past

We’re searching for something
That can never satisfy

The reality of answers
When lives are on the line

Om du gillar sån här musik så tror jag att du också kommer gilla den här artikeln: Electronic: From Kraftwerk to the Chemical Brothers – Review

Lämna ett svar